Κόκκινο Πιπέρι Καυτερό

kokkino-glyko-2
kokkino-kautero50
kokkino-kautero100
Περιγραφή

Το κόκκινο πιπέρι καυτερό (καγιέν) είναι το γνωστό σε όλους μας τσίλι και προέρχεται από το άλεσμα καυτερών κόκκινων πιπεριών (Capsicum annum). Υπάρχουν πολλές ποικιλίες καυτερού πιπεριού που καλλιεργούνται στην Ινδία, τη Ν. Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Βασικά συστατικά του είναι βιταμίνες C και Α και βεβαίως η καψαϊκίνη στην οποία οφείλει και την καυτερή του γεύση. Χρησιμοποιείται πάρα πολύ στην Ινδική και την Λατινοαμερικάνικη κουζίνα  που είναι γνωστές για τα καυτερά τους πιάτα.


Διατίθεται σε συσκευασίες των 50γρ, 100γρ, 500γρ. και 1000γρ. καθώς και σε βαζάκι 50γρ.