Μαχλέπι

mahlepi-skoni
maxlepi9
Περιγραφή

Το Μαχλέπι είναι ένα ιδιαίτερα γνωστό μπαχαρικό με χαρακτηριστικό και πολύ οικείο άρωμα. Αποτελεί μαζί με το Κακουλέ και τη Μαστίχα Χίου τα βασικά μπαχαρικά για να αρωματίσουμε τα τσουρέκια. Προέρχεται από το εσωτερικό ενός μικρού μαύρου αγριοκέρασου που καλλιεργείται κυρίως στην Τουρκία και τη Συρία. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης αλλά διατίθεται στην αγορά και σε σπυρί για να σπαστεί λίγο πριν τη χρήση και να προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο άρωμα.


Διατίθεται σε φακελάκι των 5γρ και 10γρ. καθώς και σε επαγγελματικές συσκευασίες 500γρ./1000γρ.